Televisie advies

Wie zoekt naar een nieuwe televisie komt al snel voor een aantal keuzes te staan. We proberen je op deze pagina zo goed mogelijk te helpen om die keuze ook te kunnen maken.

Hoe groot moet het scherm zijn?

Het is belangrijk dat je de afstand van de bank, naar de tv op meet. Zo kun je namelijk gemakkelijk uitrekenen hoe groot je televisie moet zijn. Bigger is namelijk niet altijd better, als je te dicht op een televisie zijn, kun je de ‘pixels’ gaan zien. Zit je te ver af, heb je ook weer nadelen.

Neem de diagonale diameter op van de televisie, heb je die? Mooi. Vermenigvuldig die vervolgens met 1.2 a 2 maal. Dat is dan je ‘ideale’ zit afstand.

Voorbeeld: 50 inch (diagonaal = 123cm) x 1.7 = 209.1cm. De ideale zitafstand komt dus iets over de 2 meter uit.

Natuurlijk is de bovenstaande berekening slechts een indicator. Het gaat er uiteindelijk om wat jij fijn vind!

SmartTV-functies, zijn die handig?

Ik heb heel wat ervaring met SmartTV’s gehad, meerdere van mijn televisies ondersteunde het, maar ik moet eigenlijk bekennen dat het nooit echt optimaal heeft gewerkt.

Tegenwoordig worden de apps ook niet meer echt bijgehouden, of zelfs compleet verwijderd omdat fabrikanten geen moeite er meer insteken. Je hebt dus garantie tot de deur.

Welke aansluitingen heb ik nodig?

Het is belangrijk om te weten wat je precies wilt aansluiten op je televisie. Speel je bijvoorbeeld veel games, en wil je je Playstation 4 er op aan sluiten? Dan zul je dus een HDMI aansluiting moeten hebben.

Wil je je oude consoles er op aan sluiten (bijvoorbeeld een PS2), dan zul je vaak AV aansluitingen moeten hebben.

Denk er daarom goed over na wat je precies wilt aansluiten op je televisie.